Fasadputs Stockholm

Vi putsar upp din skadade fasad

Fasadputs i Stockholm är vad vi på Xlent gör bäst! Allt inom fasadputs och putsfasad renovering är det vi är specialiserade inom. Vi är din expert inom fasadputs i Stockholm och hjälper dig gärna. 
Men frågan är "När är det dags att renovera min fasad?"
Här nedan så kommer vi beskriva när det är dags att putsa din fasad. Hur visar sig dem första tecknena?

Offertförfrågan

Fasadputs i Stockholm - Bra att veta

Puts stockholm
Puts stockholm

Behöver jag Putsa MIN Fasad?

Det är inte speciellt svårt att se när en fasadputs är skadad. Men det behöver inte betyda att hela fasaden har gett upp och behöver totalrenoveras. Samma gäller det motsatta. Ibland så kan det se ut som att din putsfasad mår hur bra som helst när den egentligen redan är förstörd och göms bakom en plastfärg som valdes att målas på fasaden för att göra den tillfälligt snygg men som i slutändan förstörde fasadputsen istället. Då är det hög tid att renovera din fasad.

Med det sagt så kan det vara svårare än vad man tror att se om man behöver en fasadrenovering och man kan därför behöva experthjälp för att få en korrekt bedömning. Så ni inte väntar för länge tills det är alldeles för sent eller så ni inte gör en egen felaktig bedömning eller får en oseriös bedömning och utförande så ni sedan står där med en förstörd fasad och förlorade pengar. Det är därför vi gärna hjälper dig med fasadputs i Stockholm.

TECKEN PÅ SKADAD PUTSFASAD

De vanligaste tecknen på att det är dags att renovera sin fasad är självklart sprickbildningar. De kan då ha startat ända från sockeln och smugit sig upp, men även från takstolar och fönsterhörn är väldigt vanligt. När man ser dessa skador så är det oftast på grund av rörelser i fasaden, vare sig det kommer från marken eller för att det inte finns tillräckligt med förstärkning med hjälp av putsnät för att undvika sprickor från huskroppen.

Andra sätt att se skador på fasaden är genom bomlager, d.v.s. utbuktningar i putsen.
Orsaken till denna typ av skador beror oftast på att fukt har blivit instängd bakom en puts utan diffusionsöppning (andnings möjlighet), eller att fasadputsen saknar ett fungerande ventilationssystem. Läs mer om detta i kategorin Tilläggsisolering.

Detta är de två vanligaste tecknen på skador som visar att det är dags att putsa sin fasad. Ni får mer än gärna kontakta oss om ni känner er osäkra på hur er fasadputs mår.

Putsa fasad stockholm
Putsa fasad stockholm

HUR UTFÖRS EN FASADPUTS

Det absolut viktigaste innan vi gör en fasadputs är att först och främst göra en korrekt bedömning av befintlig fasadputs. Görs detta felaktigt så är det dömt att bli problem i slutändan.

När man sedan har gjort en korrekt bedömning så utför man fasadputsningen efter det system som är lämpligast för fasaden. Dessa system skiljer sig då kraftigt åt mot varandra och ni kan läsa om alla system här på vår hemsida.

Men i basutförande så är de viktiga punkterna.

» Se till att vindskydda fasadstommen på korrekt sätt så att fasaden även kan andas inåt och motvärka kondensbildning.

» Ventilera fasaden vid behov. Har ni en trästomme så är det extremt viktigt att ha ett ventilerat/dränerat system.
Utan detta så riskerar ni att få fukt i stommen som i sin tur leder till mögel.

» Förstärk putsen med putsnät. Äldre fasader använde sig inte utav putsnät och har därför idag stora problem med sprickor på grund av rörelser. På dagens fasadsystem och vid större fasadputsningar så är det extremt viktigt att använda sig av putsnät

» Påför putsen i flera och inte för tjocka lager och låt det härda och torka innan målning. Många vill idag utföra fasadputsningar så snabbt som möjligt för att kunna hoppa på nästa projekt och tjäna mer pengar. Men i slutändan så kommer denna metod att straffa sig. Om man inte låter putsen härda och torka klart så riskerar man med stor sannolikhet att få sprickor, eller värre, stänga in fukt i putsen.

Fasadputs stockholm
Fasadputs stockholm

» Påföra struktur och färg. Nu kommer vi till det roligaste i hela processen, slutfinishen av fasadputsningen. När det kommer till infärgning så finns det många olika material och kulörer man kan använda sig utav. Några mer underhållsfria än andra som vi rekommenderar, så som stänkputs, som sprutas upp på fasaden med kompressor och puts-spruta. Men om inte en struktur fasad är vad ni är ute efter så finns det också silikatfärger i flertal kulörer som är diffusionsöppna.

Klicka på bilden för att se förvandlingen

loading...

Putsa Fasad Stockholm

» Sollentuna
» Nacka
» Lidingö
» Täby
» Danderyd
» Järfälla
» Bromma
» Solna
» Sundbyberg

Vi utför även fasadputsning och övriga arbeten i resten av Stockholms kommuner och Mälardalen.

» Kostnadsfria offerter
» Upp till 10 års garanti
» Fasta priser
» ROT-avdrag

Kontakta oss redan idag för en genomgång av er fasad och en kostnadsfri offert därefter!