Fasadrenovering Stockholm

När är det dags att renovera sin fasad?

Fasadrenovering i Stockholm är vad vi på Xlent gör bäst. Fasadrenovering kommer i många former och system och vi utför det mesta inom fasadputs och fasadrenovering med specialisering inom putsfasader där vi utför allt från att tilläggsisolera din gamla träfasad till en fasadputs av högsta kvalité och till att renovera er befintliga putsfasad från sprickor och bom med en snygg ny finish. Det är inte alltid det självklara valet som är det korrekta systemet för er fasad!

Så kontakta oss idag för att få en väl genomgående kontroll av fasaden på ditt hus så vi kan komma med en korrekt bedömning av vad er fasad behöver för lösning och system.

Vi utför renoveringar i Sollentuna, Nacka, Lidingö, Täby, Danderyd, Järfälla, Bromma, Solna, Sundbyberg och övriga områden i stor Stockholm

Våra fasadtjänster

PUTSA FASAD stockholm
Det finns massvis med olika metoder och system när det kommer till fasadrenovering. Det viktiga är att hitta rätt system för er fasad, och det behöver inte alltid vara samma system som er granne använde sig utav, även ifall ni har liknande förutsättningar!

Vi använder oss främst utav Webers puts-/murbruksprodukter som ger fasaden rätt utseende och lång livslängd.

I vissa fall finns det också system som inte Weber erbjuder som behövs tillämpas för att fasaden ska få en korrekt systemlösning.
Vi använder oss då utav Combimix som har godkända system för ventilerad tilläggsisolering mot trästomme.

» Läs mer om putsa fasad

PUTS PÅ SOCKEL

Även sockeln och grunden är en väldigt viktig del av huset. En korrekt sockel ser till att det övriga huset håller sig helt och fräscht. Många sprickbildningar börjar redan från grunden. När marken har rört sig så kryper sig spickorna upp genom sättningar. Dessa sprickor rör sig sedan vidare upp på er fasad där dem ibland påverkar fasaden mer än vad ni kan tro. En liten spricka på sockeln kan leda till att ni får en spricka upp i er putsfasad. Den skadade fasadputsen öppnar då upp sig för väta att leta sig in. Denna fukt stannar då bakom er puts som sedan fryser och expanderar när vintern smyger sig in.
Detta leder då självklart till större skador och större omkostnader.

Så kontakta oss redan idag så att vi kan hjälpa er att åtgärda problemet innan kostnaderna rinner iväg!

» Läs mer om Puts på sockel

TILLÄGGSISOLERING stockholm

TILLÄGGSISOLERING

För att minska energikostnaderna i en fastighet är tilläggsisolering, i samband med en fasadrenovering det mest energieffektiva man kan göra.

Resultatet blir inte enbart en fräsch och fin fasad utan också en 
fasadrenovering som ekonomiskt betalar sig själv på längre sikt.
Det är alltså inte bara en kostnad, utan en investering för framtiden.
De minskade uppvärmningskostnaderna bidrar till ett ökat värde av fastigheten.

När det sen kommer till tilläggsisolering så finns det olika lösningar beroende på husförhållanden och stomme på huset.
Vi vill mer än gärna att ni kontaktar oss så att vi kan ge er fasad en korrekt bedömning så att ni får rätt lösning för ert hus och fasad!

» Läs mer om tilläggsisolering
 

MURARE

Murning kommer i många olika former.
Behöver ni hjälp med att mura igen ett fönster eller en dörr? Ni kanske vill mura upp en stödmur? Eller planerar ni en utbyggnation och behöver mura ut en del av ert hus?

Alla dessa arbeten utför våra murare och mycket mer därtill.
Det är helt enkelt upp till er vad ni behöver hjälp med så står vi gärna till tjänst.

» Läs mer om Murare

PUTSA TEGELFASAD stockholm

PUTSA TEGELFASAD

Att putsa om sin tegelfasad är något som blivit väldigt populärt de senaste åren då det är en enkel lösning för att ändra hela utseendet på huset.
Det påverkar inte befintligt fasadsystem och du kan då på det sättet få en helt ny fasad och ett helt nytt utseende på huset för en rimlig kostnad.

Hur ni vill att fasaden ska se ut är helt och hållet ert val då det finns massvis med olika kulörer och en hel del olika strukturer som kommer få er fasad att se unik ut efter era val.
Vi kommer självklart med våra tips på val vid begäran om ni inte känner er helt säkra.
Men i slutändan är det upp till er hur ni vill att er fasad ska se ut.

» Läs mer om putsa tegelfasad

PUTS

ÖVRIGT

Vi utför även andra arbeten, främst under arbetets gång under en fasadrenovering, fasadputsning, putsfasad renovering eller liknande. Det vill säga kompletteringarbeten så som avvattningslösningar (rännor och rör), dränering, målning av trädetaljer (vindskivor, takfot, fönster m.m), fönstermontering, dörrmontering, altanlösningar m.m.

Det är bara att ni kontaktar oss så kommer vi och gör en total genomgång av er fasad och övriga detaljer runtomkring, helt kostnadsfritt.

Läs mer om XLent och titta gärna igenom våra referenser också!

» Läs mer om Övrigt

Renovera fasad med Xlent

Xlent renoverar fasad i Stockholm med omnejd och vänder sig främst till privatpersoner. Vi är bland annat verksamma i Sollentuna, Nacka, Lidingö, Täby, Danderyd, Järfälla, Bromma, Solna och Sundbyberg. Vi utför även fasadrenovering och övriga arbeten i resten av Stockholms kommuner och Mälardalen. Vi har alltid:

» Kostnadsfria offerter
»  Upp till 10 års garanti
»  Fasta priser
»  ROT-avdrag

Kontakta oss redan idag för en genomgång av er fasad och en kostnadsfri offert därefter!

Kontakta oss för en kostnadsfri offert!